Життя
Культура
Перейменування Павлограда: жителям міста пропонують обрати нову назву

Перейменування Павлограда: жителям міста пропонують обрати нову назву

До 27 січня 2024 року на Дніпропетровщині мають перейменувати 35 населених пунктів: 4 міста, 26 сіл, 3 селища та 2 селища міського типу. Серед топонімів і Павлоград, чию назву пов’язують з сином російської імператриці Катерини ІІ Павлом.

Містян закликають взяти участь в опитуванні та обрати одну із запропонованих назв, або ж вказати свою. Про це повідомили у пресслужбі Павлоградської міської ради.

«Згідно з переліком, який підготував Український інститут національної пам’яті, місто Павлоград, чию назву пов’язують з Павлом, сином російської імператриці Катерини ІІ, підлягає перейменуванню. Міська влада має надати пропозиції щодо перейменування міста до Верховної Ради України до 27 січня 2024 року. В іншому випадку рішення про назву нашого міста Верховна Рада прийме самостійно. Пропонуємо вам взяти участь в опитуванні та обрати одну із запропонованих назв, або запропонувати свій варіант», – йдеться у повідомленні.  

Серед варіантів, які вказані в опитуванні, — Матвіївськ, Славгород, Благомир, а також Павлоград, але вже на честь апостола Павла.

Взяти участь в опитуванні можна за посиланням.

Читайте також:

На Дніпропетровщині зафіксували понад три десятки випадків вірусного гепатиту А;

Невдала крадіжка: поліцейські Дніпра затримали групу квартирних злодіїв;

Воєнний стан та мобілізацію знову продовжать: Володимир Зеленський подав до Ради проєкти законів

2023-11-06 20:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин