Кримінал
САП скерувала до суду справу стосовно гендиректора Павлоградського хімзаводу та його спільників

САП скерувала до суду справу стосовно гендиректора Павлоградського хімзаводу та його спільників

Вчора, 28 лютого, прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням генерального директора та комерційного директора ДП «Науково-виробниче об’єднання «Павлоградський хімічний завод» (ПХЗ), а також директора компаній-посередниць у зловживанні службовим становищем, що завдали державі понад 43,3 млн. грн. збитків. 

Про це повідомляє САП.

Встановлено, що указані особи організували корупційну схему реалізації продукції, виробленої державним підприємством, через підконтрольні компанії-посередниці. Проте фактичне постачання продукції - вибухових речовин здійснювалось без залучення компаній-посередників, тобто безпосередньо від заводу до замовників - підприємств гірничо-видобувної промисловості. 

Якщо ж замовники звертались напряму до заводу, службові особи держпідприємства їм відмовляли та пропонували звертатись через фірми-посередниці, ціна у яких були завищена на 30% порівняно з цінами закупівлі заводу. 

Реалізація цієї корупційної схеми завдали Павлоградському хімзаводу понад 43,3 млн. грн. збитків.

Дії осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом.

Читайте також: У Дніпрі «замінували» обласний військкомат та декілька ТРЦ: деталі;

2023-03-01 19:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин