Кримінал
САП та НАБУ завершили слідство у справі стосовно гендиректора Павлоградського хімзаводу та його спільників

САП та НАБУ завершили слідство у справі стосовно гендиректора Павлоградського хімзаводу та його спільників

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно генерального директора та комерційного директора ДП «Науково-виробниче об’єднання «Павлоградський хімічний завод» (ПХЗ) (Павлоград, Дніпропетровська обл.), а також директора компаній-посередниць. Їх обґрунтовано підозрюють у зловживанні службовим становищем, що завдали понад 43,3 млн. грн. збитків.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Детективи НАБУ відкрили стороні захисту матеріали для ознайомлення.

У межах досудового розслідування встановлено, що генеральний директор ПХЗ спільно з комерційним директором та очільником ще двох приватних підприємств організували корупційну схему реалізації продукції, виробленої держпідприємством, через підконтрольні компанії-посередниці.

Проте фактичне постачання продукції - вибухових речовин здійснювалось безпосередньо від заводу до замовників - підприємств гірничо-видобувної промисловості, тобто без залучення компаній-посередників. Якщо ж замовники звертались напряму до заводу, службові особи держпідприємства їм відмовляли та пропонували звертатись через фірми-посередниці, ціна у яких були завищена на 30% порівняно з цінами закупівлі заводу. Реалізація цієї корупційної схеми завдала Павлоградському хімзаводу понад 43,3 млн. грн. збитків.

Дії осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом.

Читайте також: Постраждала жінка-водій: В Дніпрі на Запорізькому шосе сталося ДТП;

«Наловили» на 100 тис. грн.: В Запоріжжі рибінспектори за 2 дні викрили 23 порушення на зимувальній ямі; 

Завтра, 6 грудня, у Дніпрі не працюватиме електротранспорт;

У Кривому Розі зникли світло, вода та тепло, – Вілкул.

2022-12-06 12:20:00
true
Відео Дня








Архів Новин