Події
Війна в Україні
У Павлограді запрацював реабілітаційний центр для відновлення оборонців та цивільних

У Павлограді запрацював реабілітаційний центр для відновлення оборонців та цивільних

У Павлограді відкрили реабілітаційний центр для відновлення військових та цивільних. Його облаштували на базі однієї з лікарень. Роботи виконали місцевим та обласним коштом. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«Подібні центри вже працюють у Дніпрі, Кам'янському та Новомосковському районі. Запустили ще один – у Павлограді. Розбудовувати мережу продовжуємо далі. Це важливо. Коли країна охоплена війною. Коли допомоги потребують наші захисники та мирні мешканці», – зазначив очільник регіону Сергій Лисак.

У новому реабілітаційному центрі працює команда з понад трьох десятків фахівців. Зокрема, фізіо- та ерготерапевти, психологи, логопеди.

Підхід комплексний. Серед можливостей закладу – обстеження і діагностика. Аби можна було розробити індивідуальний план лікування. Фізіотерапія, направлена на відновлення м'язового тонусу після травм. А ще психологічна підтримка і соціальна адаптація.  

У підмогу великий арсенал сучасного обладнання. Тренажери, приладдя для кінезітерапії. Навіть спеціальний посуд – аби повернути побутові навички. Для відпочинку – комфортні двомісні палати.  

«У нас був проєкт сучасного реабілітаційного відділення. Начальник ОВА його підтримав. За півроку маємо результат. Медзаклад з капітальним ремонтом, обладнанням», – наголосив Павлоградський міський голова Анатолій Вершина.

Загалом на облаштування реабілітаційних центрів у 2023 році з обласного бюджету виділили понад 260 млн грн. Заклали кошти на їх оснащення й на наступний рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Напав на продавчиню магазину: у Криворізькому районі затримали 34-річного підозрюваного;

Тривалий час отримували допомогу, як внутрішньо переміщені особи: у Кам'янському викрили шахраїв;

У Новомосковську вилучили підакцизних товарів на 280 000 гривень.

2023-12-29 15:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин